Fires i Mercats

 

 

Reflex d’aquests productes són els mercats setmanals i les fires anuals que es celebren als seus nuclis de població i el caràcter amable i gentil dels seus botiguers i comerciants.

Més percussió té la Fira de Tots Sants que es celebra a Oliana, on diferents negociants es reuneixen donant a conèixer els seus productes artesans o mostren el seu bestiar.


Mercats:

 

  • Mercat Oliana : dissabtes pel matí
  • Mercat Ponts: dimecres pel matí, a la plaça Planell

 

Fires:


Fira de Tots Sants, a Oliana, que es celebra l’1 de novembre. L’atracció principal es la Mostra Ramadera, organitzada per la Unió de Pagesos d’Oliana. No obstant, combina els espais dedicats a altres tipus de productes industrials i a l’artesania. Les demostracions d’oficis antics, l’exposició als bonsais i els fòssils...  una trobada de col•leccionisme d’intercanvi... Expositors que donen a conèixer els seus productes en aquesta animada jornada.

 

Mercat Gastronòmic del Ranxo. Es celebra durant el matí del dimarts de Carnaval, coincidint amb la festivitat del Ranxo. Les paradetes que s'hi troben són bàsicament de productes alimentaris artesans. Cal remarcar que cada any es muntar un estany dedicat a la promoció i venda de productes autòctons de Ponts.