Museus

Museu de la Moto
Dedicat íntegrament al món de les dues rodes, amb una gran col•lecció de motocicletes històriques. A part de l’exposició permanent, hi ha una mostra temporal.
Horaris: Laborables: 10:00h – 18:00h. Caps de setmana i festius: 10:00h - 20:00h. Tancat els dimecres.
Localització: Ctra. C14, km 134 – Bassella
Informació: Tel. 973 462 731 - Fax 973 462 721
Mail: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

***************************

Museu Francesc Boncompte
Agrupa un gran arsenal d’armes de foc i blanques de totes les èpoques. Una curiosíssima col•lecció d’objectes diversos que va començar a prendre forma als anys cinquanta.
A banda de la secció de guerra, que és la més important, altres apartats interessants són: motos antigues, instruments de diversos oficis classificats per oficis i temes, joguines antigues i altres objectes inclassificables.
Localització: C/ de Sant Cristòfol, 1- Ponts.
Informació: Reserva prèvia. Tel. 973 461 002.

***************************

Museu dels Antics Oficis de Tiurana
Espai a l’aire lliure on s’exposen les eines que utilitzaven, en el seu dia, els avantpassats que vivien en zones rurals i que es dedicaven a l’agricultura, per obtenir els aliments suficients per viure.
Localització: Plaça de l’Alzinera – Tiurana.
Per més informació: Tel. 973 056 046. Accés lliure, els 365 dies de l’any i gratuït.

****************************

Pou de Gel d’Oliana
En aquest pou s’emmagatzemava el glaç que per congelació natural s’obtenia en basses situades a l’exterior. Per tal de facilitar l’accés als visitants s’hi va obrir un altre túnel, on hi ha una exposició permanent sobre pous de gel.


Informació: Oficina de Turisme d’Oliana, tel. 973 470 339.

***************************

Pou de gel de Ponts
Construcció subterrània recientment restaurada, descoberta casualment l’any 1973, arran d’unes obres de sanejament dels murs del temple adjacent i de condicionament del pati de l’església. La forma constructiva d’aquest pou és de planta circular, coberta per una volta cupular semiesfèrica, coronada per una petita lluerna de forma quadrangular que servia per il•luminar l’interior del pou i, també, per acabar de reomplir de gel la part superior..
Localització:situat al costat tramuntana de l’església parroquial de Sta. Maria.
Informació: Ajuntament de Ponts, tel. 973 460 003