Rutes de patrimoni religiós

Sant Ermengol

Camí de Sant Jaume

La història del Camí de Sant Jaume es remunta a principis del segle IX, l’any 814, moment del descobriment del sepulcre del apòstol evangelitzador de la Península Ibèrica. Des de llavors, es converteix en punt de peregrinació de tot el continent europeu. Al llarg dels anys, la seva peregrinació ha sofert fluctuacions de corrent humà, però des de l’últim quart del segle XX és quan es produeix l’autèntic ressorgir contemporani de la peregrinació. Per tots els components socials, turístics, culturals, esportius i religiosos ha esdevingut una ruta de prestigi.

Per més informació... www.camidelsegre.cat

**************************

Camí de Sant Josep Maria Escrivà

Sant Josep Maria Escrivà era una mossèn nascut a Barbastro i un dels primers membres de l’Opus Dei. En temps de Guerra Civil, tant ell com els seus germans de fe, es van veure amenaçats per la persecució religiosa d’aquell temps. Pel perill que corria i per tal de seguir amb l’expansió apostòlica, desprès de meritar llargament va decidir marxa de Madrid, on fins llavors estava, i anar cap a Barcelona per iniciar una marxa, a peu pel Pirineu, fins arribar a Lourdes. El temps que va dura aquesta marxa clandestina, va ser difícil però Sant Josep Maria Escrivà mai va perdre la fe, tot el contrari, mostra d’aquest fet, és la fe que van adquirir les persones que l’envoltaven.

Per més informació... www.pallerols-andorra.org

**************************

Camí de Sant Ermengol

Sant Ermengol va ser un gran impulsor en les Terres del Pirineu i Prepirineu, afavorint grans construccions i realitzant accions socials i religioses de importància. Durant el Camí de Sant Ermengol es visiten indrets vinculats a la seva vida com el lloc del seu naixement, Aiguatèbia, també passa pel Pont de Bar, on va perdre la vida el dia 3 de novembre de 1035, en caure al Segre mentre visitava les obres del pont per l’estret dels Pontarrons i els Tresponts, important tram de camí i ponts romànics construïts pel bisbe Ermengol i que en motiu del Mil•lenari s’arranjaran i es recuperaran. Altres indrets, a part de la catedral de la Seu d’Urgell, són la capella romànica de Sant Ermengol, a Tiurana i el Santuari de Sant Dubte, a Ivorra, escenari d’un fet miraculós de l’any 1010, tot just a l’inici del seu pontificat. L’any 2010 es celebrà l’any del seu mil•lenari.

 Properament ampliarem informació

***************************