Esdeveniments esportius

 

Durant el decurs de l’any, en aquestes terres tenen lloc una sèrie d’esdeveniments esportius de gran rellevància, tant pel caràcter tècnic de les proves, com per la trajectòria d’aquestes. Caminades de resistència, pedalades, campionats d’enduro, motocròs... discorren per serres, muntanyes, camins, paisatges i poblacions del Consorci Segre Rialb

 

Bassella Race

Fins l’any 2009, Memorial Toni Soler. Esdeveniment de l’àmbit de les motos. Durada d’un cap de setmana, i és tota una festa pels aficionats a la moto i que en destaca l’enduro. No obstant, també hi poden participar pilots amb moto de motocròs i trial.

Per més informació: SIP Bassella.

  • Tel. 973 463 042

Volta Bassella BTT


Pedalada per tots els aficionats de les bicicletes de muntanya, on podran elegir circuits diferents depenen del grau de preparació.

Per més informació: Moto Club Segre.

 

La Circular Pantà d’Oliana. Prova de resistència

Prova de resistència i pensada per portar la Copa Catalana de caminades de resistència al Prepirineu de l'Alt Urgell. El recorregut circular alterna el pas per massissos i serres amb diferents poblacions de l'Alt Urgell sud: muntanyes com Serra-seca, la Serra d'Aubenç, la Roca del Corb; nuclis urbans com Alinyà, Romanins, Fígols, Organyà,Coll de Nargó, les Masies, Peramola i Tragó.

Per més informació: Ajuntament d’Oliana

  • Tel. 973 470 035

I Rialb, BTT tour

Anteriorment, coneguda com la pedalada del Segre, és una prova de BTT de lleure, reconeguda per tot Catalunya. La prova es celebrarà al novembre de 2011 i, circularà per pistes i corriols dels municipis de Baronia de Rialb, Bassella, Peramola, Ponts i Tiurana.

Per més informació: Moto Club Segre

Llum de la Lluna, a Tiurana

Caminada nocturna d’uns 7 km,  il•luminada per la lluna plena, que voreja el poble de Tiurana i els seus entorns.

Per més informació: Ajuntament de Tiurana

  • Tel. 973 056 046

Tiurimoto, a Tiurana

Trobada anual, on els clubs de motos de la província, organitzen una concentració motera internacional.
Hi ha diferents activitats durant tota la jornada, vinculades amb el món de la moto, l’oci, la natura i la gastronomia. Els guanys obtingut es donen a la Fundació Àngel Olaràn.

Per més informació: Ajuntament de Tiurana

  • Tel. 973 056 046

Campionat d’Enduro, a Ponts

El promotor d'aquest torneig, Moto Club Segre, sempre ha apostat per la modalitat d’enduro. L’any 2011 es preveu dur a terme una cursa, puntuable pel campionat del món, amb una durada de tres dies (1, 2 i 3 d'abril), on els pobles i muntanyes del Consorci Segre Rialb s’ompliran d’un elevat nombre d’aficionats i professionals de l’off-road.

Per més informació: Moto Club Segre

  • Tel. 689 300 889 / 973 460 505

3 Hores de Resistència de Motocross de Ponts

Des del 1993, el circuit el Bosquet, a la localitat de Ponts, acull la primera carrera d’inici de temporada del Campionat de Catalunya, cita ja tradicional dins el "Català de Resistència off-road". Inclòs l’any actual, el 2011, ja són 30 edicions d’aquest. Les 3 Hores de Resistència de Motocross de Ponts, reuneix les classes Junior i Senior, repartides en un total de 6 categories. Els equips estan formats per un o dos pilots, l’objectiu dels quals és donar el màxim de voltes durant 3 hores, sense poder parar la moto.

Per més informació: Moto Club Segre

  • Tel. 689 300 889 / 973 460 505

Campionats de piragüisme de Ponts 2011

Durant tot aquest any, a Ponts es celebraran tres campionats de piragüisme:

  • Copa Catalana, 19 de març
  • Campionat Nacional d’Espanya Infantil, 6 i 7 d’agost
  • Campionat de Catalunya de Promocions, 3 de setembre.

Durant tots aquests dies, les aigües del riu Segre estaran plenes d’emocions, on experts piragüistes, de totes les edats, gaudiran practicant-lo tot competint i delint amb les seves actuacions els espectadors presents.

Per més informació: Club Nàutic Mig Segre

  • Tel. 655 037 265