Bicicleta

El partidor de Ponts

  • Itinerari: Ponts- presa Canal d’Urgell, segona Casa de les Comportes - El Tossal- Sant Domènec-Ponts (partidor de Ponts)
  • Modalitat: BTT
  • Dificultat: baixa
  • Durada: 1h 30 min
  • Forma del tram: circular
  • Senyalització: no

 

Consells per no perdre el camí

Des de Ponts, agafem la ctra. C-13 direcció a Lleida fins a arribar al pont sobre el riu Llobregós. El travessem cap a la dreta passant pel camí del Tossal . Seguim vorejant el Segre fins a trobar una creu i una pista asfaltada a l’esquerra. Les deixem enrere i seguim pel camí de la dreta, que voreja el Segre. Molt aviat trobem la Xopera d’en Pau.
Passada la xopera, trobem la porta d’entrada de la presa i de les comportes; seguim el túnel de Llenguadera
. Per als que no puguin passar pel túnel, seguim pel camí que es troba entre la serra i el riu Segre, que passa per darrera de la casa de comportes. Arribem a Mas Ferran (a la dreta estaria situat Torreblanca). Un cop allí, seguim el camí de l’esquerra, que ens portarà a la sortida del túnel de la Llenguadera i a la segona casa de comportes.
D’aquí, continuem per la banqueta del Canal d’Urgell fins a trobar el pont del Tossal i girem a l’esquerra. Trobem l’església del Tossal i tot seguit una bifurcació. Agafem el camí de la dreta i seguim pel camí que porta al poble de Sant Domènec, situat a mitja costa; allí trobem una pista que ens portarà a un camí enquitranat (anomenat Cap de la Costa, al mapa) I el seguim cap a la dreta (és la pista enquitranada que hem deixat a l’inici d ela sortida. Veiem la creu. A partir d’aquest moment i fins a arribar a Ponts, seguim pel camí per on hem vingut).