Flora i fauna

En mig del Prepirineu de Lleida, es troba el Consorci Segre Rialb i val la pena perdre’s en ell.

La flora que ens ofereix és natura en el seu estat més verge, ja que la població es concentra, bàsicament, en dos municipis amb localitats de dimensió mitjana, deixant gran espai a arbres i vegetacióautòctona de la zona. Aquesta és molt variada, hi podem trobar pins rojos, roures i alzines amb molts anys a les seves branques, ginebres i boixos, en la seva part més muntanyosa, mentre que al costat dels rius i zones més humides, al bosc de ribera, hi podem veure pollancres i salzes. Els amants de les plantes medicinals en descobriran un paradís, que els nostres avantpassats ja hi recorrien per recol·lectar romaní, sàlvia, timó, camamilla, cua de cavall... És aquesta mateixa vegetació dels nostres boscos, la que permet als apassionats dels bolets, a la fresca i humida tardor, la pràctica d’aquest hobby, que en els últims anys ha acollit tants adeptes. Les espècies més trobades són els rovellons, llenegues, fredolics, agulletes i el camagroc.

Referent a la fauna, cal destacar la presència de moltes aus com el trencalòs, que es troba a diferents serres, com la serra d’Aubenç, de Sant Marc, de Sant Honorat..., àguiles, cabirols, llebres, guineus, senglars, i molts altres, tan típics d’aquí, però tan estranys fora.

Us convidem doncs, a descobrir indrets d’espectacular natura en el seu estat més pur i amb un encant tan essencial com és aquest territori de plana i muntanya.