Activitats culturals

 ABRIL

 Ponts: "La Mostra", vila de Ponts. Repertori de conjunts instrumentals d’alumnes; que inclou bona part de cançons arrelades al territori que han estat objecte de recerca exhaustiva i d’estudi. 

 *************************

JUNY

Oliana: Festival d’Arts Integrades i “Nits d’Estiu, Nits al Castell”. Festivals de caràcter bianual *

* Festival d’Arts Integrades

Iniciativa del Cau de l’Art. L’esdeveniment té lloc entre les ruïnes de l’antic poble del Castell d’Oliana, nascut a redós de la fortalesa. Activitats artístiques com: musica en viu, malabars, arts visuals, arts escèniques i actuacions literàries; i una petita fira d'art.

* “Nits d’Estiu, Nits al Castell”

Es desenvolupa al Castell d’Oliana i inclou itineraris guiats per la història i la mitologia del poble. Esta ambientat amb música, cant, audiovisuals i diferents escenografies per tot el recorregut del Castell amb el teló de fons de la llegenda de les Dreugels, follets del Castell que serveixen pacientment i amb entusiasme les diferents necessitats de cada estació.

**************************

JULIOL I AGOST

Baronia de Rialb: “Vesprades Culturals”, cicle de concerts i sopars a la fresca, durant els mesos de juliol i agost. Els concerts tenen lloc en els edificis romànics més rellevants, i seguidament té lloc un sopar-tertúlia. 

 

Ponts:  “Ponts a l’estiu”, cicle d’activitats i espectacles de caire recreatiu i cultural a l’aire lliure per entretenir i fer més frescos els dissabtes de l’estiu. Els concerts, teatre i cantades d’havaneres en són exemples. 

 

 Gualter (Baronia de Rialb): "Trobada Cultural al Monestir de Sta. Maria de Gualter", el penúltim dissabte de juliol.

 

 ***************************

 OCTUBRE

 Tiurana: "Festival Internacional de Contes", el tercer diumege de setembre. Jornada de dos dies amb contes tradicionals i africans, danses orientals, contes eròtics i presència de personalitats rellevants del sector