Ponts

Passseig de Ponts

Situat a la part oriental de la Noguera configura un dels nuclis més importants i un eix de comunicació destacable dins la comarca. Comprèn també tres poblacions, la Força, Torreblanca  i el Tossal. 
És una vila acollidora i amb vocació de servei que per la seva situació geogràfica, sempre ha estat considerada punt obligat de parada i fonda, per gaudir de la gran oferta hotelera, de restauració i dels seus productes gastronòmics d’elaboració artesana.
L'antic terme centra l'anomedada ribera de Ponts, el Segre Mitjà; la riba esquerra, la de Ponts, és accidentada a ponent per la solana i s'eixampla amb la vall del Llobregós.

A Ponts conflueixen les vies de comunicació que connecten la comarca amb la resta del país: la carretera C-14 que va des de Salou fins a la Seu d'Urgell; la carretera de Jorba a Folquer, antiga C-1412, que comunica Barcelona i el Pallars Jussà; lacarretera L-313 la qual connecta el Segre Mitjà amb la ciutat de Cervera i la N-II i; la carretera C-14, C-26 I C-13 que va des de Lleida fins a Puigcerdà.

 

Habitants: 2.803
Altitud: 362 m
Extensió: 30,31 Km2
Gentilici: pontsicà/na