Barranquisme

BARRANC DEL BOTER
És la cascada més alta de Catalunya, situada a la comarca de l' Alt Urgell. La situació geogràfica és la Serra de l'Aubenç, al municipi de Peramola, de roca calcaria amb una longitud de 1000m i un desnivell de 500m. Al igual que tots els barrancs, té accés lliure,  però per la seva situació i condicions, en aquests moments no disposa de cap empresa que el proposi.

BARRANC DE GABARRA
És el descens més llarg de Catalunya, té un descens de 5 a 7 hores. Es troba situat a la Baronia del Rialb, a la comarca de la Noguera. És un barranc molt tècnic amb grans salts que requereix un esforç físic notable. És una activitat especial per a grups reduïts i per a persones amb un nivell tècnic molt bo. En aquests moments no disposa de cap empresa que el proposi.

BARRANC DE CERDANYÉS
Dins el terme municipal de la Baronia de Rialb, s'escolen nombrosos torrents que vessen les seves aigües a la conca del riu Rialb, un d'ells és el barranc de Cerdanyès. En aquest torrent, tot i que no compta amb un cabdal continu i solament porta aigua després de fortes pluges, s'hi barregen zones estretes, blocs encastats, gorgs i un llit fluvial molt ben excavat per la força de les aigües. El descens no presenta cap dificultat tècnica remarcable. El barranc es troba dividit en dos trams units entre ells per una sèrie de petits ressalts. El segon tram és el més engorjat i espectacular i on hi trobem el ràpel més alt del descens que, tot i no superar els quinze metres d'alçada, és d'una gran bellesa. En aquests moments no disposa de cap empresa que el proposi.

FORAT DE BULI
El Forat de Buli és un tram engorjat del riu Rialb a les calcàries més occidentals de la serra d'Aubenç, en l'indret de Gavarra, del terme municipal de Coll de Nargó i la Baronia de Rialb.
Es tracta de quatre solcs molt estrets i profunds. En realitat, l'aigua del riu es filtra pel lloc de les Cots i no reapareix fins al Forat de Buli, enclavada en la zona més feréstega del congost. Finalment, el riu desemboca a un túnel obert a la roca d'uns 100 metres de llargària.

 **************************

ON FER-HO?

La Pica Trips&Events
Tel. 932 053 667 / 627 455 115
E-mail: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Web: www.lapicatrips.com